Райдър отбеляза, че военнослужещите няма да бъдат разполагани в Израел. Предвижда

...
Райдър отбеляза, че военнослужещите няма да бъдат разполагани в Израел. Предвижда
Коментари Харесай

След десетки атаки по US бази в Сирия и Ирак Пентагонът изпраща на място стотици войници

Райдър отбеляза, че военнослужещите няма да бъдат разполагани в Израел. " Предвижда се те да оказват поддръжка в напъните за въздържане и в допълнение да укрепят качествата ни за отбрана ", изясни Райдър и добави, че този месец е имало 27 офанзиви против американски военни елементи в Ирак и Сирия.

Атаките на ирански милиции против американски бази на сирийска територия са в отговор на израелските набези против Газа. Преди няколко дни силите на Съединени американски щати нанесоха въздушни удари по два обекта в Източна Сирия, които съгласно източници от Пентагона са били употребявани от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война и някои негови съдружници.

Според основания в Лондон Сирийски център за наблюдаване на човешките права от 19 октомври до момента е имало 14 набези против американски бази в Сирия.

Високопоставен чиновник на Пентагона през днешния ден съобщи, че от 17 октомври до момента американските елементи в Ирак са били атакувани минимум 14 пъти, а в Сирия - най-малко девет пъти. Използвани са били дронове и ракети, само че множеството са били свалени преди да съумеят да нанесат провали. Представителят на американското военно ведомство още веднъж повтори опасенията на Вашингтон, че може да се стигне до ескалация.

Проиранска въоръжена формация пое отговорност за ракетна офанзива в понеделник против военна база на ръководената от Съединени американски щати коалиция в Източна Сирия, съобщи ДПА.

" Ислямската опозиция в Ирак " съобщи, че е изстреляла ракети против " окупационната база " Конико ".

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдаване на човешките права съобщи, че по американската база в газовото находище " Конико " са били изстреляни четири ракети. Атаката е осъществена от " зони, които са под въздействието на сили на режима и техните съюзни проирански милиции " и съответствува с идването на военни подкрепления от интернационалните съдружни сили.

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан предизвести през днешния ден, че проиранските групировки в района не могат " да си мълчат " пред протичащото се във войната сред Израел и палестинското придвижване " Хамас ", и акцентира, че е належащо незабавно да се постави завършек на тази война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР